📦Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε σε ένα σημείο πακέτων BOX NOW! | Δωρεάν αποστολή άνω των 49 EUR 🇬🇷 55 EUR 🇨🇾 🆓🚚
blog

5 λόγοι γιατί τα προσωποποιημένα παραμύθια βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδιού σας

May 9, 2024

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακούνε για τα μη παραδοσιακά, μοναδικά παραμύθια που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των παιδιών. Αυτές οι ιστορίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, καθώς κάθε ιστορία έχει ένα διαφορετικό και σημαντικό περιεχόμενο. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε πιο αναλυτικά με το ποια είναι αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα επιπλέον συστατικά που κάνουν τις προσωποποιημένες ιστορίες να διαφέρουν από τις αντίστοιχες παραδοσιακές.

1️⃣ Εξατομίκευση

Τα προσωποποιημένα βιβλία παραμυθιών προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για το παιδί σας, επειδή μπορεί να είναι το ίδιο ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Από το να βάλει το όνομά του, να δημιουργήσει τον χαρακτήρα, να επιλέξει ένα μοναδικό δίδαγμα, όλη η ιστορία περιστρέφεται γύρω του. Αυτό κάνει την ιστορία ακόμα πιο προσωπική και αξέχαστη για την εμπειρία ανάγνωσης του μικρού σας. Ο προσωποποιημένος χαρακτήρας της ιστορίας ενισχύει το δεσμό ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας, καθώς εξερευνάτε μαζί την ιστορία για εκείνο/η.

2️⃣ Περιπέτειες γεμάτες διδάγματα

Τα ξεχωριστά αυτά παραμύθια δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, αλλά και προσφέρουν διαφορετικά διδάγματα. Αυτό είναι εξαιρετικό, επειδή μπορείτε να προσθέσετε το δίδαγμα στην ιστορία και να αποφασίσετε τι θέλετε να διδάξετε στο μικρό σας. Δημιουργώντας ένα παραμύθι, μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να ευαισθητοποιηθεί για σημαντικά ζητήματα που θα είναι ωφέλιμα για την προσωπική του ανάπτυξη. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι θέλετε να διδάξετε στο παιδί σας μέσω της κάθε ιστορίας.

3️⃣ Διαδραστική εμπειρία

Εμπνευσμένοι από τα παραμύθια «Tiny Tales», μπορείτε κι εσείς να ζήσετε συναρπαστικές περιπέτειες με το παιδί σας! Μπορείτε να παίξετε το γνωστό κυνήγι θησαυρού του παραμυθιού (ακόμα και στο σπίτι), ή αν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να βγείτε μαζί στη φύση για μια πεζοπορία στο δάσος όπως συμβαίνει και στην ιστορία, ώστε το μικρό σας να βιώσει τη γνώριμη ιστορία της σωτηρίας αυτού. :) Επιπλέον, αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε μαζί, αλλά και μια ανεξίτηλη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

4️⃣ Αξέχαστο δώρο

Ένα παραμύθι δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό δώρο, αλλά μια ανάμνηση ζωής για εσάς και το παιδί σας. Σκεφτείτε το: μια ιστορία που δημιουργήσατε εσείς από την αρχή μέχρι το τέλος, με ένα μοναδικό δίδαγμα που προστέθηκε, μόνο για το μικρό σας, όπου εκείνο είναι ο πρωταγωνιστής. Χρειάζεστε περισσότερα; Το παιδί σας εγγυάται ότι θα θυμάται αυτή την ξεχωριστή ιστορία όπου ήταν στο επίκεντρο της δράσης.

5️⃣ Ανάπτυξη και ψυχαγωγία σε ένα

Τα προσωποποιημένα παραμύθια όχι μόνο ψυχαγωγούν, αλλά και υποστηρίζουν ενεργά την ανάπτυξη του παιδιού σας. Οι προσωποποιημένες ιστορίες βοηθούν επίσης στην κατανόηση των συναισθημάτων, στην ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων και στην εξάσκηση κοινωνικών δεξιοτήτων. Η ιστορία παρουσιάζει επίσης στο παιδί σας γνωστούς και νέους χαρακτήρες, βοηθώντας το να επεξεργάζεται και να εξασκείται τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Και ποιος δεν θέλει να μαθαίνει ενώ διασκεδάζει :)

Αν θέλετε το παιδί σας να ζήσει μια νέα περιπέτεια που θα αφορά μόνο το ίδιο, ή αν ψάχνετε έναν διασκεδαστικό τρόπο να μάθει ή απλά ένα πραγματικά αξέχαστο δώρο, ήρθατε στο σωστό μέρος! Το παραμύθι «Tiny Tales» είναι για εσάς! Δημιουργήστε μια ιστορία ζωής για το παιδί σας!

Διαβάστε περισσότερα για το παραμύθι «Tiny Tales»!